Zero Waste Apeldoorn
Voor een duurzamere levensstijl en een schonere en afvalvrije wereld!

Programma op Maandag 12 september 
 Ontdek en leer tijdens de bedrijvendag (d.m.v rondleidingen en lezingen) over duurzaam ondernemen, duurzame innovaties & technologie en energietransitie

Impact Tour Impactondernemers

Locatie: Verzamelpunt De Vlijt, Vlijtseweg 114 

Start/Einde: 
13:00 - 16:30

Kosten:
Gratis (Vrije toegang)

Publiek: Deze tour is bedoeld voor (Impact-) ondernemers 

Organisaties:
- Gemeente Apeldoorn
- Zero Waste Apeldoorn

In het kader van de Zero Waste Week Apeldoorn organiseert stichting Zero Waste Apeldoorn samen met de gemeente Apeldoorn op maandag 12 september een Impact Tour waarbij (Impact-) ondernemers in de keuken kunnen kijken bij 3 impact ondernemers (Van Gerrevink, Blue View, Foenix hout/textielwerkplaats) en met elkaar in contact kunnen komen om ervaringen te delen. Jij bent bij deze van harte uitgenodigd als deelnemer aan de  Impact Tour. Deelname is gratis en inclusief lunch, borrel en vervoer. Mocht je met eigen vervoer willen reizen, dan kun je dit aangeven bij de aanmelding.

Aanmelden (+ extra informatie) kan door een e-mail te sturen naar: m.vanzanten@apeldoorn.nl 
Vermeld hierbij graag jouw naam, eventueel organisatie en functie, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer en of je met eigen vervoer reist.

Wat is impact ondernemen? Sociaal ondernemen is belangrijk voor Apeldoorn. Vele ondernemers leveren met hun werk een positieve maatschappelijke of ecologische bijdrage. Zij zetten zich bijvoorbeeld in voor kansen voor mensen met een beperking, afvalvermindering of armoedebestrijding in wijken. Kortom ondernemen met impact!

#Reduce #Informatie #Impact #Ondernemen 

Rondleiding Foenix winkel & ateliers

Locatie: Foenix
Vlijtseweg 136

Start/Einde:
14:00 - 15:00

Kosten: Gratis toegang
Aanmelden

Publiek: 
Voor alle leeftijden geschikt

Organisatie:
Foenix

Rondleiding incl.: wasserij & textiel atelier, repair cafe en houtwerkplaats.

Over Foenix Zwitsalterrein: Als onafhankelijke stichting zamelt Foenix Kringloop en Reïntegratie herbruikbare/verkoopbare goederen in. In de werkplaatsen van Foenix worden de ingekomen goederen vervolgens gereedgemaakt voor verkoop in de vier kringloopwinkels. Op een unieke locatie in Apeldoorn, het voormalige Zwitsalterrein, is de jongste winkel van Foenix te vinden. In deze vestiging is ook de technische werkplaats van Foenix gevestigd. En dat merk je! Want dit is onze enige winkel met een permanent Repair Café en een eigen elektroshop. Alle artikelen met een stekker; van wasmachine tot televisie, zijn alleen te koop in deze vestiging. Sinds kort zijn een werkplaats, wasserij en textielatelier erbij gekomen.

Meer informatie en aanmelden

#Reduce #Reuse 

Lezing: Mobiliteit & Duurzaamheid

Locatie: CODA, auditorium

Start/Einde: 
15:00 / 15:45

Kosten: Gratis toegang
(vrije inloop)

Publiek: 
Voor volwassenen

Organisatie:
Red Gelderland 

De werkgroep Red Gelderland zet zich in voor: inperking van de luchtvaart, een stop op de uitbreiding van Lelystad Airport, natuurvolgend bosbeheer, duurzame landbouw, hernieuwbare energie, dierenwelzijn, handhaving van beleid, en rust en schone lucht.

Tijdens haar lezing met thema "Mobiliteit en Duurzaamheid" vertelt Marjolein Rotsteeg, van werkgroep Red Gelderland, over de problematiek van het luchtverkeer en waarom - voor wat betreft luchtvaart - geldt dat de enige manier om die op korte tot middellange termijn te verduurzamen, krimp is. Als oplossing draagt Marjolein duurzame alternatieven aan voor vliegvakanties en zakelijke vliegreizen, en voor woon-werkverkeer. 

Wil je deze lezing terugkijken? Dat kan via deze link: https://youtu.be/U6L2JX-FyXc

#Reduce #Luchtvaart #Mobiliteit #Verkeer 

Speeddating met Energieconciërges van deA

Locatie: CODA, Ingang bibliotheek, bij de inleverautomaat

Start/Einde:
16:00 / 17:00

Kosten: Gratis toegang
(vrije inloop)

Publiek: 
Voor volwassenen 

Organisatie: deA Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn 

Snap jij niets van je energierekening? Of kom je niet uit qua kosten en wil je energie besparen in je huis? De energieconciërge helpt je! 
Tijdens de "Speeddating" uur kun je gratis vragen stellen aan de energieconciërges van energiecoöperatie deA. 
De energieconciërges kunnen je helpen met tips en met handige materialen. Deze hulp is gratis en je zit nergens aan vast.

Breng dus op maandag 12 september een bezoek aan één van de energieconciërges bij CODA, want energie besparen scheelt geld en geeft comfort... En het is goed voor het milieu! 

#Reduce #Energie #Besparing #informatie #Energieconcierge 

Dialoogtafels: Over energie gesproken

Locatie: 't Vogelnest
Spreeuwenweg 1A

Start/Einde:
19:30 - 21:00

Kosten: Gratis toegang 
Aanmelden verplicht 

Publiek:
Voor volwassenen

Organisaties: 
- Stimenz
- Stichting Samenspraak

Op maandagavond 12 september organiseert stichting Samenspraak, in samenwerking met Stimenz, dialoogtafels met het thema: Over energie gesproken. 

Veel mensen maken zich zorgen over het klimaat. Ze voelen wel dat er iets moet gebeuren, maar ze vragen zich af wat zij kunnen doen. Er wordt veel gesproken over de energietransitie, maar wat je vooral merkt is dat de energieprijzen alleen maar stijgen. Je wilt wel bijdragen maar weet niet hoe.
Weet je wat nou het leuke is? Alles wat je doet, doet er toe. Tijdens deze dialoogavond gaan we het daar met elkaar over hebben. Over hoe jij in actie kan komen op een prettige en duurzame manier. Door met elkaar in gesprek te gaan en onze zorgen, vragen en uitdagingen rondom de energietransitie met elkaar te bespreken kunnen we elkaar inspireren om stappen vooruit te zetten.
Lijkt het je leuk om samen met anderen te praten over energie en met tips and tricks weer naar huis te gaan? Meld je dan aan voor deze dialoogavond: Aanmelden

Namens deA, zal Floriske van Geest (innovator energietransitie) deelnemen aan deze gesprekken.

Duurzaam auto's wassen op locatie

Locatie:
Cliocarwash komt naar jou toe

Start/Einde: 
14:15 - 18:00 

Kosten: 
Zie website

Publiek:
Voor volwassenen

Organisatie: Cliocarwash Mobiele Service Apeldoorn

Uniek en innovatieve carwash concept op locatie!
Cliocarwash
is een mobiele wasstraat die op een duurzaam en milieuvriendelijke manier voertuigen op locatie wast. Thuis of op kantoor. Wij komen naar U toe!
Per wasbeurt verbruiken wij maar liefst 2 liter water. Vergeleken met een wasstraat besparen wij honderden liter water per wasbeurt.  Daarnaast gebruiken wij uitsluitend biologisch afbreekbaar middelen die niet schadelijk is voor mens en milieu.

Acties op maandag 12 september: 
Demonstraties van 14:15 uur tot 18:00 uur - 10 min per demonstratie (aantal deelnemers maakt niks uit)
Korting: 50% korting bij de eerste afspraak

E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn