Programma op Donderdag 14 september
 Op de voedseldag, komen thema’s als duurzaam eten & drinken, verpakkingsvrij boodschappen doen en voedselverspilling aan bod

Biologische markt 

Locatie: Biologische Markt, Asselsestraat/Wilhelmina Druckerstraat

Start/Einde: 
9:00-14:00

Kosten:
Gratis toegang

Publiek:
Voor alle leeftijden geschikt

Organisatie:
Biolog
ische Markt Apeldoorn

Korte keten, lokaal kopen, duurzaam, met de mogelijkheid om verpakkingsvrij je boodschappen te kopen, de markt heeft het allemaal... plus de gezelligheid! 
Ga eens je aankopen doen op de markt met je eigen bakjes en zakjes! 

Op de donderdag vind je de biologische markt in Apeldoorn op het pleintje tegenover de Middelink. Een gezellige kleine markt met 4-5 kramen: groenten & fruit (De Warmoezerij), brood (Driekant), zuivel & kaas en paddenstoelen en droogwaren. Wees welkom!

#Refuse #Reduce #Reuse #korteketen #lokaal #duurzaam #verpakkingsvrij #boodschappen #neemjeeigenverpakkingmee #markt

Zero Waste wandeltour in de binnenstad

Verzamelpunt: Biologische Markt, Asselsestraat/Wilhelmina Druckerstraat

Start/Einde:
10:00-12:30

Kosten: Gratis toegang 
Online registreren
(Aankopen  op eigen kosten)

Publiek:
Voor alle leeftijden geschikt

Organisatie:
Zero Waste Apeldoorn

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic in Apeldoorn (binnenstad)? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad!
Wat gaan we doen?
– Zero Waste gids Tiphaine heeft een mooie wandeltour langs Zero Waste locaties in Apeldoorn voor je samengesteld. Tiphaine is de initiatiefneemster van Zero Waste Apeldoorn en leeft zo duurzaam mogelijk. Ze deelt graag met jou bij welke adressen je terecht kan met je eigen verpakkingen, en waar je plasticvrije producten kan kopen. Samen bezoeken jullie deze favoriete adressen op een leuke uitgestippelde route. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!
– We bezoeken ten minste 8 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop "Neem gerust je eigen verpakking mee". Je ontmoet toffe duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben. Laat je inspireren!
- De tour zelf duurt ongeveer 2,5 uur. Na afloop drinken we nog een kopje koffie en is er een fijne gelegenheid om nog na te praten met elkaar. Dat wordt altijd als heel waardevol beoordeeld.
Wat neem je mee? Goede schoenen; Je eigen boodschappentas(sen), en herbruikbare potjes, bakjes en zakjes, voor enkele aankopen onderweg; Een eigen koffiemok/-beker.

Informatie + Aanmelden - Nog 3 plekken vrij

Fotobron: Zero Waste Nederland

#Refuse #Reduce #Reuse #Verpakkingvrij #Wandeltour #Boodschappen

Workshop Vegan bonbons maken

Locatie: BonbonSpecials,
Plantsoen Welgelegen 20

Start/Einde:
10.00 - 12.00 uur
14.00 - 16.00 uur
18.30 - 20.30 uur

Kosten: 45.00 EUR p.p.
Max. 4 personen
Aanmelden: Bel of app 06 301 06 402 of mail info@bonbonspecials.nl

Publiek:
Volwassenen

Organisatie:
BonbonSpecials

In deze workshop vegan chocolade maken leer je hoe je met vegan ingrediënten bonbons maakt. In plaats van melk gebruik je amandelpoeder en verder sojaroom en plantaardige vioboter.

Na een korte uitleg kies je een mal voor jouw bonbons. Die vul je met chocolade en je tikt hem leeg. Terwijl dit droogt maakt je de vulling die je lekker vindt. Je schenkt de afgekoelde vulling in de mal en sluit de bonbons af met een laagje chocolade. Daarna is het tijd voor koffie en thee. Als de bonbons klaar zijn verpak je ze in een mooi bonbondoosje. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

Aanmelden: Bel of app 06 301 06 402 of mail info@bonbonspecials.nl

#Refuse #Reduce #Vegan #Plantaardig #Eten
Fotobron: BonbonSpecials 

Korting & Rondleiding bij Stadsakkers

Locatie: Stadsakkers,
Dommeweg 5B 

Start / Einde:
Tussen 13:00 en 15.00 uur

Kosten:
Gratis toegang

Publiek:
Voor alle leeftijden geschikt

Organisatie:
Stadsakkers,

Maak kennis met Stadsakkers!

Op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 september worden er bij StadsAkkers, gevestigd aan Dommeweg 5B, tussen 13.00 en 15.00 uur rondleidingen op de akker gegeven. Er wordt dan de mogelijkheid geboden om de biologische tuin, de kruidentuin, de bloementuin, de kassen, de winkel en de blokhut te bezoeken. 
De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

StadsAkkers heeft een klein parkeerterrein en een grote fietsenstalling om de bezoekers te ontvangen. De organisatie vraagt bezoekers daarom zoveel mogelijk op de fiets te komen, zodat mensen die slecht ter been zijn wél de auto kwijt kunnen.

Tevens, tijdens de Zero Waste  Week ontvang je 10 % korting in de winkel op bloemen, groenten en kruiden als je je eigen verpakking meeneemt.
Openingstijden:  Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Van 10.30 – 15.30 uur.

 

Workshop: Textiel verven met natuurlijke materialen - VOLGEBOEKT

Locatie: 
CODA ExperienceLab Makerspace 

Start / Einde:
18.30 - 20.30 uur

Kosten:
20,- EUR p.p. (online registreren
VOL

Publiek:
15+ jaar 

Organisatie: 
CODA ExperienceLab Makerspace

Laat je tijdens deze workshop in de Makerspace van CODA ExperienceLab verrassen hoe je materiaal uit de natuur kunt gebruiken om textiel te verven. Je leert welke kleuren je met natuurlijke (afval)materialen kunt creëren en hoe je deze kunt toepassen en veranderen. Met behulp van de aanwezige materialen ontdek je wat het effect is van de verschillende manieren van voorbehandelen. Ook leer je hoe je een verfbad maakt en hoe je katoen of linnen daarmee kunt verven. Wanneer je de perfecte kleur gemaakt hebt, ga je de stof verven. Kies je voor een egale kleur of toch voor een print met de tie-dye of Shibori-techniek – de keus is aan jou.

Meedoen aan deze workshop? Koop dan hier je ticket. Wij zorgen voor het natuurlijke materiaal en geïmpregneerde stoffen om een sjaal te maken; neem zelf een schort en (plastic) handschoenen mee om je kleding en handen te beschermen.  - Deze workshop is volgeboekt

#Reduce #Reuse #Biodesign #Circulair
Fotobron: CODA Apeldoorn 

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn