Programma op Zondag 10 september 

Feestelijke en inspirerende openingsdag met een duurzaamheidsfestival bij NewTechPark (Zwitsalterrein) 
En...  adembenemende filmavond bij Gigant! 


 KLEINE STAPJES, GROTE IMPACT

De derde editie van de Zero Waste Week Apeldoorn wordt feestelijk geopend met een tof festival voor jong en oud bij NewTechPark (op het Zwitsalterrein). Op het festival inspireren we je met vele mogelijkheden om je dagelijkse keuzes makkelijk en leuk te verduurzamen; op het gebied van kleding, eten, natuur, afval, wonen en energie.

WAT IS ER TE DOEN?

Het festival heeft een uitgebreid en gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Er is een Slow Fashion Modeshow, een markt met lokale duurzame producten, diverse optredens, workshops, lezingen, informatietafels, een tjokvol kinderprogramma en nog veel meer! Nieuwsgierig geworden naar het programma kijk dan snel verder!

Plattegrond & informatie omtrent parkeren, vind je ook verderop op deze pagina.


PROGRAMMA:

 

Aftrap Zero Waste Week Apeldoorn 2023

Locatie:
NewTechPark

Start /  Einde:
11:00 / 17:00

Kosten: 
Vrije toegang

Publiek: 
Voor alle leeftijden geschikt

Organisatie:
Zero Waste Apeldoorn

Zero Waste Week Apeldoorn 2023 opening bij het NewTechPark, met een toespraak van wethouder Danny Huizer en een duurzaamheidsfestival met activiteiten als: een tweedelige Slow Fashion Modeshow, diverse optredens, mini-workshops en lezingen, inspiratie en informatie tafels, een duurzame markt voor verkoop van de leukste duurzame producten en no-waste consumpties. De omgeving van het NewTechPark wordt op deze middag onder handen genomen door de Plandelman en het Zero Waste Apeldoorn Plogging Team: sluit aan voor een korte opruimactie en lever je buit in tegen een handig zero waste cadeau!


Aankleding:
- Duurzame boeketten gesponsord door, en vers geplukt bij Pluktuin Apeldoorn, zullen de ruimte opfleuren. 
- De hal wordt aangekleed met meubels en spullen geleend voor deze gelegenheid door Foenix. Iets leuks tijdens het festival gevonden? Reserveer het in ons gastenboek en haal het de volgende dag af bij de Foenix winkel aan de Vlijtseweg
- Verder kun je een aantal geupcyclede objecten van de buren van Ferrosso (Tavaris) bewonderen die gemaakt zijn door mensen met een dagbesteding, en de kunstwerken die ZAPpers en gemeenteraadsleden vorig jaar tijdens de Zero Waste Week van zwerfafval hebben gemaakt
- Accres biedt facilitaire ondersteuning in het transport van spullen en inrichting van sommige ruimtes. 


Catering:
Voor de bezoekers stellen wij biologische/fairtrade koffie en (kruiden-)thee van Simon Levelt en zandkoekjes van Echte Bakker Keurhorst gratis beschikbaar. 
De koffie en thee wordt geserveerd in keramieken mokken van de Foenix Kringloopwinkel (vanaf dinsdag 12 september weer te koop in de winkel). 
Gratis fruit komt van de biologische markt.

De lunchpakketten voor de vrijwilligers, standhouders en artiesten zijn samengesteld met:
- Vega/vegan soep van Stadsakkers met verse groenten van de akkers 
- Geredde broodjes van Echte Bakker Keurhorst #toogoodtogo 
- Zelfgemaakte pesto & kruidenboter met eetbare bloemen van Het Kaaslokaal
- Zelfgemaakte vegan hummusspread
- Biologische snack groenten en fruit 


Dagvoorzitter: 
De openingsdag wordt gepresenteerd door Danielle Steffens


Kidsactiviteiten:
Tijdens het festival kunnen de kinderen deelnemen aan een aantal workshops (zie hieronder) en demo's volgen, of zich vermaken bij:
- de knutseltafel
- de kinderspeelhoek met knuffels en spelletjes geleend door Foenix
- de grote houten spelletjes van Bas Kemps

Duurzame Markt

Locatie:
NewTechPark

Start /  Einde:
11:00 / 17:00

Kosten:
Vrije toegang

Publiek:
Voor alle leeftijden geschikt

Organisatie:
Zero Waste Apeldoorn

Wow! Naast alle leuke, inspirerende activiteiten en workshops die tijdens het duurzaamheidsfestival worden georganiseerd in het NewTechPark, is er ook een duurzame markt met gezellige kramen en (h)eerlijke lokale producten!

Zo hebben deelnemers van Stichting Da Capo hard gewerkt aan mooie (geupcyclede) items. Winkels Terre des Hommes en 055 Fashion presenteren duurzame & hippe (tweedehands) kleding.
Bij de kraam van de Paddenstoelenman leer je alles over paddenstoelen, hoe je deze zelf kan laten groeien en kun je je opgeven voor de Paddenstoelenwandeling op zaterdag 16 september of voor de lezing van Reinier op de Vega Vrijdag avond (15 sep).
Met Marjanne, van BonBonSpecials, ontdek je nieuwe smaken en kun je je alvast aanmelden voor een 'Vegan Bonbons maken' workshop op woensdag 13 of donderdag 14 september.
En Tuinwinkel de Boshommel geeft allerlei tips voor planten in en om het huis en heeft ook mooie kamer- en tuinplanten te koop.
Daarnaast zijn er nog kraampjes met producten die gericht zijn op uiterlijke verzorging, zoals de natuurlijke zeepjes & shampoo bars van Happy Soaps & Calendulazalf en lichaamsolie van Janneke & Jolita skincare.
En om helemaal in de zen sfeer te blijven, staan de mannen van FIK kaarsen ook weer op de markt met hun prachtige duurzame geurkaarsen 🤩

#Reduce #Reuse #Duurzaam #producten #markt

Slow Fashion Modeshow - 2ehands & duurzame kleding

Locatie:
NewTechPark

Start /  Einde:
11:30 & 13:30

Kosten:
Vrije toegang

Publiek:
Voor alle leeftijden geschikt

Organisatie:
Zero Waste Apeldoorn

Door kleding te ruilen of tweedehands te kopen bespaar je geld. Het is ook een mooie manier om fast fashion tegen te gaan. En natuurlijk, als je tweedehands kiest in plaats van nieuw, werk je aan het besparen van hulpbronnen en grondstoffen van de planeet. Als deze argumenten niet genoeg zijn om je in een kledingswapper, kleding upcycler of kringloopwinkelverslaafde te veranderen, kom maar eens kijken naar de 2-delige Slow Fashion Modeshow met tweedehands en duurzame kleding om 11:30 uur en om 13:30 uur tijdens het duurzaamheidsfestival bij het NewTechPark en laat je overtuigen 🤩💃🕺

Zo'n 30 vrijwillige modellen gaan op deze dag 2 keer de catwalk op om mooie en leuke voorbeelden van Upcycled-, Repaired-, Geruilde en tweedehands kleding (uit 4 winkels in Apeldoorn) te presenteren, in de categorieën: Gala-/feestkleding, Trouwkleding,  Sportkleding, Heren- en dameskleding, en Kinderkleding. 

De deelnemende tweedehands winkels zijn: Foenix (Aruba, Vlijtseweg, Molenmakershoek), "t Maatje, Terre des Hommes, 055 Fashion 
+ The Clothing Loop (Ketting kledingruil)
+ CODA Fixing Fashion & Plandelman (Repaired kleding)
+ Foenix & ChaPauw (Upcycled kleding)

Fotobron: Foenix.nl
#Refuse #Reduce #Reuse 

Plastic recycling info: Cruise 2 Reduce (Trashpackers)

Locatie:
NewTechPark

Start / Einde:
11:00 / 17:00

Kosten:
Vrije toegang

Publiek:
Voor alle leeftijden geschikt

Organisatie:
- Trashpackers
- Circulus


Elke minuut verdwijnt een vuilniswagen vol met plastic zwerfafval in onze oceaan; dit heeft grote gevolgen voor de gezondheid van mens en dier. Het stoppen van de plasticvervuiling begint bij de bron, dus roepen we allemaal: reduce – reuse – recycle! Maar weet jij dit echt goed uit te leggen?

Trashpackers oprichter Tijmen Sissing is er met de rijdende Cruise 2 Reduce Recyclefabriek om afval te verminderen. Dat doet hij met vier recyclemachines (shredder, sheetpress, vacuümvormer en spuitgietmachine) in de magische bus. Hij tovert jouw plastic afval om naar toffe producten zoals plantenbakjes of frisbees. ♻️ Ervaar hoe recycling werkt en waarom dit niet dé oplossing is. We can’t recycle our way out. Maar hij kan je wel leren hoe jij kan bijdragen aan een schone planeet.

Maak tijdens het festival kennis met de Fashion Recycle Hub (zie Workshops) van CODA ExperienceLab.

#Recycle

Info- en inspiratietafels

Locatie:
NewTechPark

Start / Einde:
11:00 / 17:00

Kosten:
Vrije toegang

Publiek:
Voor alle leeftijden geschikt

Organisaties:
Zie omschrijving


Tijdens het openingsfestival vind je diverse infotafels en inspiratiekramen om je informatie, tips en praktische voorbeelden te geven over hoe makkelijk, leuk en betaalbaar je afval kunt vermijden in je dagelijkse leven, en over leuke activiteiten en organisaties die bijdragen aan een schoner en groener milieu. 

 • Zo vertellen Minke (Atelier Revive) & Erik (Better Brands) je alles over de herbruikbare verzendverpakking NoBox en de pilot die ze binnenkort gaan draaien in Apeldoorn. 
 • IVN Apeldoorn is aanwezig om je de schoonheid en wonderen van de natuur om de hoek te laten zien. 
 • Bij de kraam van Herenboeren Wenumseveld vertellen ze je alles over samen duurzaam voedsel produceren, lokaal en biologisch. 
 • Anke van Race Against Waste legt graag uit wat de projecten E-waste Race en Textielrace inhouden. 
 • Luierconsulent Mandy is enthousiast over wasbare luiers en overige wasbare hygiëne producten en ze zal je laten zien dat de moderne wasbare luier práchtig én praktisch is! 
 • Bij de kraam van SDG NL (geanimeerd door het team van Gelre Association International) word je wegwijs gemaakt in de wereld van Sustainable Development Goals van de VN en wat daar in de regio al voor gedaan wordt. 
 • Energiek Apeldoorn is aanwezig met allerlei tips om je huis te verduurzamen en daarmee energie te besparen
 • Bij Heel Apeldoorn is Rein kun je informatie vragen over opruimspullen, een straat adopteren, of zelf aan de slag gaan met een mi-ni-opruimactie op het Zwitsalterrein (lever je buit in tegen een leuk en praktisch cadeau!). 
 • En op onze eigen kraam laten we je graag zien welke alternatieven er al op de markt zijn om je te helpen je leefstijl te verduurzamen. 
 • Bij de no-waste boodschappenkraam laten we je kennis maken met de maaltijdtas van NoPeanuts, de verpakkingsvrije boodschappen van Pieter Pot*, de producten van NoWasteArmy en Instock.
 • Ook Erik en John, werkzaam bij de afdeling Beheer & Onderhoud binnen de Gemeente Apeldoorn, zijn van de partij. Ze vertellen je alles over Apeldoornse bloemenzaadjes en wat de gemeente doet op gebied van ecologisch beheer om de biodiversiteit te ontwikkelen binnen onze mooie groene stad. 

*Voor Pieter Pot kun je bij de kraam een kortingscode halen die € 10 extra korting geeft op je eerste bestelling!   


#Informatie #Inspiratie #Tips #Voorbeelden

Optredens: 

Locatie:
NewTechPark

Start / Einde:
Tussen 12:00 en 15:30

Kosten:
Vrije toegang

Publiek:
Voor alle leeftijden geschikt

Organisaties:
- The Jungle Warrior & De Klup
- Ramon Wolf Franken
- Thijs Goverde

The Jungle Warrior & The Fantastic Squad x Ramon Wolf Franken (12:15 uur)


Rap & Dans Act 


The Jungle Warrior & The Fantastic Squad (De Klup) dansen op de beat van rapper Ramon Wolf Franken tijdens de Zero Waste Festival,
Mis het niet!


Thijs Goverde leest voor: Supergroen! 📖 (14:15 uur en 15:15 uur)

Thijs Goverde ontdekte in zijn eigen voedselbos de magie van planten. En daar schreef hij heel erg grappige verhalen over, waar je ook nog veel van opsteekt. Feit: voor wie dit boek gelezen heeft, is een plant nooit meer zomaar een plant!

Boterbloemen zijn superschurken en van een distel kun je het nóóit winnen. Nee, dan de paardenbloem. Die zorgt er helemaal in zijn eentje voor dat het in de grond een beetje gezellig blijft voor regenwormen en collega-planten. In dit boek ontdek je hoe spannend en boeiend de wereld van de planten is. Want wist je dat appelbomen eigenlijk allemaal een soort klonen zijn? En wat de overeenkomst is tussen grassen en croissantjes?

Thijs leest tijdens het openingsfestival Supergroen voor! Een grappig én interessant boek over de plantaardige bewoners van een voedselbos, voor iedereen van 10 tot 100 jaar!

#Refuse #Reduce #Reuse #Recycle #Rot

Pop-up Minibieb, Planten- & stekjes ruilbeurs, Puzzels ruilbeurs, Kinderkleding inleverpunt

Locatie: 
NewTechPark

Start / Einde:
11:00 / 17:00

Kosten: 
Vrije toegang

Publiek:
Voor alle leeftijden geschikt 

Organisatie:
Zero Waste Apeldoorn

Van ruilen komt geen huilen, maar eerder veel vreugde! 🤗
Tijdens de Zero Waste Week in Apeldoorn is er veel aandacht voor de deeleconomie, want hergebruik van spullen is een even grote besparing voor het milieu als voor je portemonnee! WIN - WIN dus! 🌍💛👛
En er zijn zoveel spullen die we met elkaar kunnen delen of ruilen, zoals: boeken, (kinder)kleding, legpuzzels, planten, stekjes en zaden, spelletjes, tuin- en klusgereedschap, etc.

Kom alvast ervaren hoe leuk (en handig!) het is om boeken, planten en puzzels te ruilen bij de Pop-up minibieb & ruiltafels, tijdens het Openingsfestival van de Zero Waste Week op zondag 10 september bij NewTechPark! **TIP:** neem eigen spullen mee om ter plekke te ruilen!
Op het festival kun je ook informatie krijgen over de 120+ minibiebs in Apeldoorn en over de leuke fiets- en wandelroutes langs (een deel van) de minibiebs. Uiteraard kun je bij de pop-up minibieb terecht met je vragen over minibiebs, maar ook met vragen als je zelf overweegt om een minibieb of deelkast te starten.
Naast de grote collectie boeken zijn er ook veel puzzels aanwezig om te ruilen 🧩

En uiteraard staan we dit jaar ook stil bij de trend van het moment: stekjes, plantjes en/of zaden ruilen. Goed nieuws voor de groene vingers onder ons die graag hun groencollectie geregeld uitbreiden, maar ook hun budget een beetje onder controle willen houden.
Dit is slechts een voorproefje voor de grote plantenruilbeurs op vrijdagmiddag 15 september bij Moestuin Havenpark! 🌱🌿

Wat een minibieb is voor boeken, zijn de Apeldoornse fysieke KrijgdeKleertjes punten voor kinderkleding (maat 50-158+)!
Pre-loved kleding is de standaard voor een generatie kledingliefhebbers die bewust en kritisch consumeert, de neus ophaalt voor fast fashion en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Mooi om kinderen op deze manier te leren dat we zuinig moeten zijn op grondstoffen als we nog steeds een mooie wereld willen hebben wanneer zij groot zijn. Bij KrijgdeKleertjes ‘betaal’ je via het inbrengen van nette kleding, ook nog eens goed voor je portemonnee dus.

📣 Kom op het festival gezellig ‘wildruilen’ en pluk gratis een nieuw kledingstuk van de lijn! 👚👖

#Refuse #Reduce #Reuse #Minibieb #Deeleconomie 

Korte lezingen & workshops:  

Locatie: 
NewTechPark 

Start / Einde:
Tussen 11:00 en 17:00 (zie dagprogramma tijdens het festival) 

Kosten: 
Vrije toegang 

Publiek: 
Voor alle leeftijden geschikt

Organisaties:
Zie omschrijving


Tijdens het openingsfestival inspireren we je graag via diverse workshops, lezingen en demonstraties over de kleine en makkelijke stappen naar een duurzamere leefstijl met minder afval en zonder verspilling, bijvoorbeeld door een groot onderwerp kleiner te maken en praktische oplossingen te bieden.. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen!
De tijden van de workshops & lezingen worden binnenkort bekend gemaakt.

Lezing + Workshop: Calendula Natuurproducten door Jolita SkinCare (14:00 uur, 15:00 uur, 16:00u)

Calendula Natuurproducten / Workshops is opgericht door Janneke de Vries, natuurgeneeskundig therapeut en Jolita Borgers, huidspecialist.
Het maken van natuurlijke gezichtsverzorging met calendula bloemen is een uit de hand gelopen hobby. Het is ontstaan uit onze passie voor de calendula bloem (goudsbloem).
Janneke en Jolita organiseren diverse 'calendula workshops' met calendulabloemen als hoofdingrediënt en werkzame botanische oliën.
Tijdens het openingsfestival vertellen Jolita en Janneke over het maken van natuurlijke gezichtsverzorging met calendula bloemen in een korte presentatie (20 deelnemers per ronde), gevolgd door een workshop (Max. 8 deelnemers per ronde).


Kook/smaakworkshop Pesto maken met Koken en Zo (tussen 12:00 uur en 15:00 uur doorlopend)

Smaak: dat is waar het om draait bij Smaakmaker Peter van Koken en Zo.
Op de Duurzame markt zal Peter een doorlopende mini kook/smaakworkshop verzorgen.
Een kennismaking met hoe je met biologische groenten en - ingrediënten kunt koken.
Het begint altijd met ruiken, voelen en proeven van de eerlijke en pure ingrediënten.
Kom actief deelnemen en laat je uitdagen om een delicate pesto te maken.

 Workshop: Fixing Fashion tafel met CODA (doorlopend)

In de Makerspace van CODA ExperienceLab combineren ze ambacht met verschillende digitale technieken om items nieuw leven in te blazen. Zo kunnen met de 3D printer missende of kapotte onderdelen geprint worden met duurzame materialen. Om kapotte kleding te repareren, worden handwerktechnieken gecombineerd met het gebruik van een digitaal aangestuurde borduurmachine.

Tijdens het Zero Waste Openingsfestival is CODA ExperienceLab aanwezig met haar Recycle Hub om je kennis te laten maken met verschillende manieren van repareren. Neem kleding mee om te (ver)maken! 👖👚

Kinderen mogen ook kleding of knuffels meenemen om te repareren. Sandra en Margot geven dan tips en helpen met het repareren. De bedoeling is wel dat ze het voornamelijk zelf doen, of met hun (groot-)ouders 🧵🧸
Workshop: DIY keukendoekjes maken met Jenny (doorlopend)

Leer tijdens het Openingsfestival met Jenny van Darner Design, om zelf een keukenrol van wasbare doekjes te maken.  
Een wasbare keukenrol is een geweldig alternatief voor wegwerp keuken doekjes:
Het vervangt de papieren keukenrol, is herbruikbaar (was, droog en gebruik opnieuw), en afvalvrij.

Neem (oude) katoenstof mee om je eigen keukenrol doekjes te maken, of gebruik terry & flanel katoen uit Jenny's voorraad. 

Workshop: FRESK klimaatworkshop met het IVN (13:00 uur tot 16:00 uur)

De FRESK workshop is een nieuwe manier om in 3 uur de deelnemers inzicht te geven in de IPCC klimaatrapporten en te laten nadenken over wat zij zelf kunnen bijdragen aan een beter klimaat in de toekomst. De ingewikkelde rapporten worden in deze workshop duidelijk gemaakt. Speciale voorkennis is niet nodig.

Max 7 deelnemers per tafel (2 tafels)  -  Duur: 3 uur, van 13:00 tot 16:00
LET OP: om actief aan deze workshop mee te doen, moet je je van tevoren aanmelden via... Op de dag zelf kan je alleen meekijken en informatie krijgen over wanneer de workshop nog meer wordt aangeboden. 

 

Mini-atelier: Wasmiddel zelf maken (doorlopend)

Door je wasmiddel zelf te maken bespaar je niet alleen een hoop geld, het is ook nog eens beter voor je kleding, je huid en het milieu! 
Tijdens het Zero Waste Festival, kun je een potje vullen met wasmiddel dat je zelf gaat maken met instructies en ingrediënten die tot je beschikking staan! 🧼


Workshop: Schilderen met koffie (tussen 12:00 uur en 16:30 uur doorlopend) 

Bij kunstenares Bettina leer je dat een kopje koffie opeens nieuwe deuren voor je opent! Schilderen met koffie is een leuke en creatieve manier om je koffiedik te gebruiken vóórdat je het eventueel bij je GFT gooit. Met andere deelnemers maak je met jouw kleine schilderijtje samen één groot schilderij. Je kunstwerk mag je uiteraard meenemen. 


#Refuse #Reduce #workshop #atelier #leren #zelfmaken #informatie #praktisch

Opruimactie: Ploggen & Plandelen op het Zwitsalterrein

Locatie: Veld rondom NewTechPark (Zwitsalterrein)

Start / Einde:
Tussen 14:30 & 16:30

Kosten:
Vrije toegang

Publiek: 
Voor alle leeftijden geschikt 
(Kinderen onder toezicht van een volwassene)

Organisatie:
- Plandelman
- Heel Apeldoorn is Rein
- Zero Waste Apeldoorn

Bij de "Heel Apeldoorn is Rein"infotafel kun je informatie krijgen over wat je in je buurt kan doen om zwerfafval tegen te gaan: de gemeente stelt opruimmiddelen beschikbaar, zoals prikstokken en vuilniszakken. Het verzamelde zwerfafval kun je op laten halen door te mailen naar rein@apeldoorn.nl. en Stichting Zero Waste Apeldoorn organiseert allerlei opruimacties voor inwoners en beheert de kaart met "geadopteerde straten" in Apeldoorn. Alles wat je nodig hebt om een steentje bij te dragen aan een schone leefomgeving!

Lijkt het je leuk om mee te helpen onze mooie gemeente schoon te houden? Tijdens het Zero Waste Festival kun je meteen aan de slag gaan met Zwerfafval opruimen! Vraag je uitrusting aan bij de informatie tafel en ga samen met de Plandelman en leden van het Zero Waste Apeldoorn plogging team tussen 14:30 en 16.30 uur op pad om te "ploggen" of "plandelen"! 

Sluit aan voor een korte opruimactie en lever je buit in tegen een handige zero waste cadeau!


(*Ploggen is het opruimen van zwerfafval tijdens een ronde joggen. Plandelen is het rustige variant, met een wandeling).


#ploggen #plandelen, #zwerfafval #opruimen #opruimactie

Plattegrond

Adres:
NewTechPark
Zwitsal Apeldoorn (ingang Noord)
Vlijtseweg 148
7317 AK ApeldoornFilmavond Gigant: Voorpremière - Geographies of Solitude

Locatie:
Gigant Filmtheater

Start / Einde:
20:00 - 21:45 

Kosten:
Normaal/Vrienden Gigant: € 8,50 
Cineville: € 0,00
Kinderen t/m 13 jaar:€ 6,00 
Info & Tickets

Publiek:
Voor alle leeftijden geschikt

Organisatie:
Gigant Filmtheater


Geographies of Solitude is een adembenemende film. Zoe Lucas woont al ruim veertig jaar op Sable Island, een stukje land van ruim dertig kilometer lang en anderhalve kilometer breed in de Atlantische Oceaan, in de buurt van Nova Scotia. Ze leeft er in volstrekte harmonie met de overweldigende natuur, die ze bestudeert, in kaart brengt en waar nodig en mogelijk onderhoudt. Een portret van een eiland als levend wezen, met betoverend mooie beelden en werkelijk verbluffend geluid.


Ter hoogte van Nova Scotia, Canada, ligt Sable island. Een kleine oase. Er wonen verwilderde paarden, vogels, enorme aantallen zeehonden en dus Zoe Lucas. Gefascineerd door de magie van Sable Island is ze nooit meer weggegaan. ” Zelfs na 40 jaar blijf ik momenten van ongelooflijke verwondering ervaren!” Zoe observeert met bijna religieuze toewijding elk detail van het eilandleven; van de paarden tot het kleinste insect. Vol passie deelt ze hoe de dood van een paard leidt tot een uitbarsting van nieuw leven en voedsel voor toekomstige generaties. Ze verzamelt het afval wat aanspoelt en rubriceert het in verbijsterend specifieke categorieën en hoeveelheden. Het resultaat is van een vervreemdende en wonderbaarlijke schoonheid.

Regisseur Jacquelyn Mills deelt met Zoe Lucas een buitengewoon esthetische gevoel voor detail, kleur en leven. Met speciale contactmicrofoons vangt ze het geluid van een mier die loopt of een kruipende slak. “music made by Sable island snail”. Ze ontwikkelt stukken film in zeewier en belicht ze onder een prachtige sterrenhemel. Geographies of Solitude is een film over een mysterieuze plek vol aardse schoonheid. Een betoverende wereld waarin je wordt ondergedompeld; door zijn wonderschone beelden en de intieme, overweldigende geluiden van de beestjes, het gras wat klinkt als “being in a green ocean”, het spookachtige huilen van de zeehonden en de altijd aanwezige wind. “We will never love nor save what we do not experience as sacred.” was het motto van Jacquelyn Mills bij het maken van deze film. Waar Screen International in haar review bij aansluit met: “live lightly on the earth, and with love”.

Info & Tickets

 


Meer lezen over het Programma Zero Waste Week 2023:

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn